Het dak op (2)

De afgelopen week is het er toch van gekomen. Zoals ik in het artikel hiervoor al aangaf is er het nodige aan de verluchting en het licht in het duivenhok verandert. En als ik het in een woord moet samenvatten is het resultaat grandioos!!!!!!!

Als eerste zijn aan de voorkant van het dak, de dakpannen vervangen in pannen van het type sneldek. In de 3e en 4e rij zijn in totaal 19 lichtpannen geplaatst. Dit omdat het hok aan de donkere kant was om dat het op het noorden gericht staat. Foto van het hok met de nieuwe dakpannen. Aan de achterkant van het hok zijn nog twee extra lichtpannen geplaatst om wat extra zon te pakken wanneer hij langs de woning komt achter ons. De binnenkant heeft ook een metamorfose gekregen. Als eerste is er onder de pannen, aan de voorkant een laag van 3 cm pir isolatieplaten aangebracht om de directe inslag van de noorden wind tegen te gaan. Daarnaast is de zolder ook grondig aangepakt. De zolder aan de voorkant is verdubbelt naar een breedte van 40 cm.

 

Het grote stuk is terug gebracht naar een diepte van 85 centimeter. Ik houd dus een open stuk over van ongeveer 75 centimeter, welke ik met gazen roosters heb afgezet voor ongenode roofdieren. Het resultaatFoto van binnen naar het nieuwe dak. is na een aantal regenbuien een kurkdroog hok met een grote hoeveelheid licht. En u zult wel denken als er meer wind komt? Wel tussen het plafond zitten schuiven zodat bij elk weer type de ventilatie geregeld kan worden. Dus kan ik niet anders zeggen dat de 4 dagen klussen het zeker waard zijn geweest. Goed u heeft gelijk, wat het gevolg is voor de vliegresultaten (van de jonge duiven) moeten we afwachten, maar naar mijn inziens zal meer licht en een goed klimaat alleen maar bijdragen tot betere prestaties. Maar goed ik houd u op de hoogte.

 

Video verluchting duivenhok

(Voor bekijken video op tablets klik hier (You Tube))